Foredrag

FOREDRAG - der rykker det forebyggende arbejde med udsatte børn, unge og familier med muslimsk baggrund.

Foredragene tilrettelægges efter behov.

VISIONEN med foredragene er at styrke den samlede forebyggende indsats, ved hjælp af mentalisering, neuropsykologi, viden om islam og kultur.

Der veksles mellem undervisning og øvelser. Undervisningen illustreres gennem teori og eksemplificeringer.

Foredrag 1 – Væk tillid!

Styrk din forebyggende indsats i arbejdet med muslimske børn, unge og familier.

Foredraget for professionelle
Til dette foredrag opnår deltagerne indsigt i teori og grundprincipper i mentaliseringsbaseret behandling med særligt fokus på udsatte børn/unge og familier med muslimsk baggrund. Der opnås viden om islam i relation til mentaliseringsbaseret behandling og pædagogik, herunder neuropsykologi og epistemisk tillid.  

Formålet med foredraget er at give deltagerne indblik i, hvordan man konkret kan anvende viden om mentalisering og islam i det forebyggende arbejde med udsatte børn, unge og familier med muslimsk baggrund. For derved at vække tillid og styrke den forbyggende indsats.

Der veksles mellem undervisning og øvelser. Undervisningen illustreres gennem teori, cases og eksemplificeringer.

Foredragene tilrettelægges efter behov.

Foredrag 2 - Forebyg udsathed og mental sårbarhed blandt unge

Foredraget for unge med muslimsk baggrund
Dette foredrag er skræddersyet til elever på folkeskole- og gymnasialt niveau. Foredraget har til formål både at oplyse, forebygge og fremme et naturligt forhold til mental sårbarhed blandt unge. Gennem personlig storytelling, viden om tabuet forbundet med mental sårbarhed, oplæg, dialog- og refleksionsøvelser berører vi temaer som mental sårbarhed, skam, geniscenesættelse, præstationskultur, islam & interkulturelle dilemmaer.

Deltagerne får konkrete værktøjer til, hvordan man kan forstå og håndtere mental sårbarhed.

Der veksles mellem undervisning og øvelser. Undervisningen illustreres gennem teori og eksemplificeringer.

Foredragene tilrettelægges efter behov.

Foredrag 3 – Forebyg mental sårbarhed hos dit barn

Foredraget for forældre med muslimsk baggrund

Foredraget har til formål at klæde deltagerne på til at støtte deres børn bedst muligt, ved mental sårbarhed. Deltagerne vil opnå viden og få værktøjer til, hvordan de kan forebygge og fremme et naturligt forhold til mental sårbarhed. Gennem personlig storytelling, viden om mentalisering, børneopdragelse, dialog- og refleksionsøvelser berører vi temaer som mental sårbarhed blandt børn og unge, skam, geniscenesættelse, interkulturelle dilemmaer, islam og sundhed.

I mange muslimske familier ses mental sårbarhed som et tabu. Noget man ikke fortæller andre om, i frygten for at andre vil tænke at man er ”sindssyg”.

Mange forældre er rigtig bange for at sige eller gøre noget forkert. De føler sig til tider magtesløse i opdragelsen og forståelsen af deres børn og har ofte brug for konkrete råd. Der sættes derfor fokus på, hvordan du som forælder kan hjælpe og støtte dit barn bedst muligt ved mental sårbarhed.

Foredragene tilrettelægges efter behov.

Det praktiske

HVORDAN FOREGÅR DET?

TID

Om foredraget skal tilrettelægges som en heldagsundervisning, en del af en temadag, et fyraftensmøde eller som en informationsaften, er helt op til jer. Vi finder en dato sammen.

STED

Hvor vil I foretrække at foredraget afholdes?
Interne foredrag afholdes i hele landet, hvad enten I er en større institution eller en mindre lokal forening, organisation eller skole.

PRIS

Hvad koster et foredrag?
Prisen varierer afhængig af foredragets varighed. Jeg sender jer derfor et uforpligtende tilbud på jeres forespørgsel. I prisen er altid inkluderet et telefonmøde, hvor vi sammen får defineret og afstemt, hvad I præcist ønsker at få ud af foredraget. På den måde bliver foredraget så udbytterigt som muligt.

Skal jeg også hjælpe dig?

Du kan uforpligtende skrive til mig og spørge, hvordan jeg konkret kan hjælpe dig. Det koster ingenting!
Copyright 2019 - Lobna Hleihel
Følg med på